چین روز گذشته (یکشنبه) نوع جدید و کوچکی از موشک خانواده Long March را که پیشتر برای حمل ماهوارهها به مدار زمین استفاده میشد، به فضا پرتاب کرد.
به نقل از شینهوا، موشک حامل جدید Long March-6 که از سوخت مایع استفاده میکند، صبح روز یکشنبه از سکوی پرتاب در استان شمالی شانشی به همراه 20 میکرو ماهواره به فضا پرتاب شد.
این موشک سفید رنگ که در نوک آن پرچم چین هک شده، به آسمانهای آبی خاکستری صعود کرد و فیلم آن از شبکه دولتی تلویزیون مرکزی چین پخش شد.
یکی از مقامات چینی اظهار کرد که موشک کوچکتر، چین را دربازار پرسود پرتابهای تبلیغاتی ماهواره ،رقابتیتر خواهد ساخت.
ژانگ ویدانگ، طراح ارشد آکادمی فناوری پروازهای فضایی شانگهای گفت: ما براین باوریم که این امر تا حد زیادی رقابتپذیری موشکهای حامل چینی را در بازار بینالمللی افزایش میدهد.
وی افزود: این نوع جدید از موشک همچنین به طور چشمگیری توانایی ما را برای دسترسی به فضا افزایش میدهد.
چین ماهواره های خود را به منظور ادامه ساخت سیستم ناوبری داخلی به فضا پرتاب می کند و نیز برای کشورهای دیگر و شرکتهای تبلیغاتی، ماهواره به فضا پرتاب میکند.
طول این موشک 29.3 متر (97 فوت) است، که از دیگر ماهواره های فعال مورد استفاده در برنامه های فضایی چین کوتاه تر است. Long March-6 از سوختی که متشکل از اکسیژن مایع و نفت سفید است استفاده می کند که گفته می شود عاری از مسمومیت و آلودگی است.
رسانه های دولتی این دستاورد را ستودند و گفتند: این پرتاب یک رکورد برای تعداد ماهواره های حمل شده توسط یک موشک چینی ثبت کرد و این نخستین باری است که از سوخت زیستسازگار در این برنامهها استفاده میشود.
شبکه تلویزیون مرکزی چین اعلام کرد که این ماهوارههای کوچک در آزمایشات فناوری و محصولات جدید استفاده خواهد شد، اما به جزئیات اشارهای نکرد. برنامه فضایی چین که دارای کاربردهای نظامی بالقوه است، مخفیانه صورت میگیرد.
هائو یائوفنگ، تکنسین مرکز پرتاب ماهواره تایوآن گفت: کنترل مجزای 20 ماهواره نیاز به دقت بالا و قابلیت اطمینان بودن دارد.
بر اساس گزارشاتی که در سال 2011 منتشر شده بود، Long March-6 قادر به قرار دادن یک تن محموله باری در مدار در ارتفاع 700 کیلومتری است.
برنامه Long March-6 در سال 2009 توسط رسانههای دولتی چین اعلام شد اما زمان اولین پرتاب آن برای سال 2013 برنامه ریزی شده بود.
موشکهای Long March نام خود را از یک سفر حماسی نیروهای کمونیست گرفته که اواخر دهه 1930 از دست کومینتانگ فرمانروای آن زمان فرار میکردند.
دانشمندان چینی اوایل ماه جاری اعلام کرده بودند که کشور در حال برنامهریزی برای فرود آوردن یک کاوشگر تا قبل از سال 2020 در سمت تاریک ماه است.
در سال 2013، چین یک کاوشگر موسوم به Yutu را در ماه فرود آورد و بعد از آمریکا و اتحاد جماهیر شوروی، سومین کشوری شد که در قمر زمین وارد شده است.
چین سال گذشته اولین ماموریت بازگشتی خود به ماه را با پرتاب کاوشگر بدون سرنشینی که با موفقیت به زمین برگشت، به اتمام رسانده بود.
.: Weblog Themes By Pichak :.